Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (2024)

Veelgestelde vragen

Werk jij al via DIRECT? En heb je een vraag over salaris, vergoedingen, vakantiedagen, gewerkte uren? Of over iets anders? Kijk eens tussen de veel gestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet bij, laat het ons dan weten. Chat, bel, mail of app!

Ik vind het wel verwarrend, waarom word ik door jullie betaald en niet door mijn werkgever?

Iemand in dienst nemen heeft veel – met name administratieve – gevolgen voor een werkgever. Voor die administratie is veel tijd en kennis nodig. Daarom kiezen veel werkgevers ervoor om te gaan payrollen: dat betekent dat ze al die werkzaamheden uitbesteden aan een extern bedrijf. Dat zijn wij! Verder ben je gewoon aan het werk voor jouw werkgever. Wij zullen er op de achtergrond voor zorgen dat jij jouw loon iedere periode op tijd ontvangt. Bovendien letten we erop dat alle vergoedingen en reserveringen waar je recht op hebt, netjes worden bijgehouden en uitbetaald. Wel zo fijn, toch?

Betaal ik dan een deel van mijn loon aan jullie?

Nee, jij ontvangt precies hetzelfde loon als iemand die bij jouw werkgever vast in dienst zou zijn in dezelfde functie. Doen wij alle administratie dan voor niets? Nee hoor, jouw werkgever betaalt uiteindelijk voor onze diensten.

Wat doen jullie met mijn persoonsgegevens?

Jouw persoonlijke gegevens zijn bij ons in vertrouwde handen. Wij verzamelen alleen de gegevens die nodig zijn voor onze dienstverlening. Enkel onze medewerkers, jouw werkgever en jijzelf hebben daar inzicht in. Onze systemen zijn uiteraard goed beveiligd. Gegevens worden nooit verstrekt aan derden zonder jouw schriftelijke toestemming.

Hoeveel gewerkte uren heeft mijn werkgever doorgegeven?

De doorgegeven uren zijn altijd terug te vinden op je loonspecificatie. Deze ontvang je op de dag van uitbetaling via je mail. Kom je onduidelijkheden tegen? Dan kun je de gewerkte uren altijd bij je werkgever opvragen.

Mijn gewerkte uren kloppen niet. Wat moet ik doen?

Oh jee! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dit geval kun je het best contact opnemen met jouw werkgever. Ben je via een uitzendbureau aan het werk? Dan kun je ook het betreffende bureau benaderen. Wij kunnen jouw uren pas wijzigen of corrigeren zodra we die opdracht hebben ontvangen van jouw werkgever of het uitzendbureau.

Hoe weet ik dat ik mijn inschrijving compleet is?

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan! Jouw werkgever zal nu jouw gegevens invoeren in E-uur. Die inschrijving bestaat uit 6 stappen, waarvan jij er 3 digitaal moet ondertekenen. Heb je dat gedaan? Dan zullen wij binnen 24 uur een arbeidscontract voor je opstellen. Zodra je die getekend hebt, kun je aan het werk!

Dit zijn de 6 stappen:

Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (1)

Bij elke stap dien je hier te tekenen:

Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (2)

Ik wil op vakantie. Hoe vraag ik vakantiedagen aan?

Als je vakantiedagen op wilt nemen, dien je dit eerst te overleggen met je werkgever. Heb je dat gedaan? Dan kun je ons dit laten weten door te mailen naar info@directpayrolling.nl. Hierbij is het wel belangrijk dat je het aantal vakantiedagen dat je op wilt nemen in uren aan ons doorgeeft. Neem je bijvoorbeeld één week vrij, waarin je normaalgesproken 40 uur zou werken? Dan geef je aan ons door dat je 40 uur aan vakantiedagen op wilt nemen. Je kunt nooit meer vakantiedagen opnemen dan je in totaal hebt opgebouwd.

Hoeveel vakantiedagen heb ik nog staan?

Het aantal vakantiedagen dat je nog hebt staan is altijd terug te vinden in een aantal uren op je loonspecificatie (onder het kopje ‘rechten’). Stel dat je 64 uur aan vakantiedagen hebt opgebouwd en je normaalgesproken 8 uur per dag werkt, dan kun je dus (64 : 8 = 8) acht vakantiedagen opnemen.

Ik wil mijn loonheffingskorting aan/uit zetten. Hoe doe ik dat?

Dat kun je simpelweg doen door het loonheffingsformulier opnieuw in te vullen en ondertekend naar ons te mailen (info@directpayrolling.nl). Het loonheffingsformulier kun je hier downloaden.

Hoe dien ik mijn ID-bewijs aan te leveren?

Bij het aangaan van een arbeidscontract zijn wij verplicht om een geldig ID-bewijs van de medewerker in het dossier te hebben. Onderstaand lichten wij toe hoe je deze bij ons dient aan te leveren?

Een kopie van één van de onderstaande rechtsgeldige identiteitsbewijzen:

Paspoort afkomstig uit de EU- en EER-landen

Van jouw paspoort hebben wij een kopie nodig van de opengeklapte versie, waarbij alle randen en hoeken goed zichtbaar zijn. Ook moeten wij het Burgerservicenummer (BSN) kunnen zien.

  • Bij hetoude modelpaspoort is het nummer al direct zichtbaar op de voorzijde van de opengeklapte versie. Alleen de voorzijde opengeklapte versie is in dit geval akkoord.
  • Bij hetnieuwe paspoort(per 2014) staat het BSN nummer niet meer op de voorzijde, maar op de achterzijde van de kaart. In dit geval hebben wij een kopie voorzijde- en achterzijde van de houderpagina nodig op de opengeklapte manier. (zie afbeelding).

Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (3)

Een identiteitskaart afkomstig uit de EU- en EER-landen

Van de identiteitskaart hebben wij een kopie nodig van zowel de voor- als achterkant, waarbij alle hoeken van de identiteitskaart goed zichtbaar zijn.

Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (4)

Nederlands vreemdelingendocument

Van het vreemdelingenidentiteitsbewijs hebben wij een kopie nodig van zowel de voor- als achterkant, waarbij alle hoeken van de identiteitskaart goed zichtbaar zijn.

Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (5)

Let op: Een rijbewijs, een ov-kaart en een verlopen identiteitsbewijs zijn niet geldig voor de opmaak van een contract. Een Nederlands rijbewijs mag wel op de werkvloer worden gebruikt als ID-bewijs.

Werknemer | DIRECT Payrolling & Staffing (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5971

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.